O meni

Dragi čitatelji,

dobrodošli u mali kutak internetskog neba što pripada samo meni (barem dok mi ne istekne domena, je li 🙂 ). Ova stranica je nastala kao produžetak mog bloga te kao takva pruža uvid u moje pisanje. Ovdje se mogu pronaći stvari koje pišem u sitne noćne sate, kada sokovi inspiracije najbolje teku.

Šta reći o meni? Rođen i odrastao u Sarajevu, u kojem živim i radim. Da kažem da pišem otkako znam za sebe, lagao bih, ali čitam od malih nogu ako nešto znači. Čitam sve što mi padne pod ruku. Mislim da je moj prvi projekat bio strip o ninđama u Sarajevu za vrijeme ZOI-a ’84. Znam, blesav projekat, ali morate shvatiti da je to bilo pod utjecajem onih plavih Ninđa romana koje sam gutao kao lud. Pisanjem sam se počeo baviti prije nekih 17-18 godina, uglavnom fantastiku s primjesama horora, ali obično samo za sebe. Nadam se da će ti rani radovi ostati samo za mene 😀

Zašto Iluzije i snovi, sigurno se pitate? Odgovor je vrlo jednostavan. Veliki sam ljubitelj grupe Poets of the Fall, a njihova pjesma Illusion and dreams mi je jedna od najdražih. Na kraju, šta su pisanja jednog pisca nego iluzije i snovi rođeni u njegovom umu, pretočeni u riječi mastiljavom tintom i perom (u mom slučaju, tastaturom. Ipak je digitalno doba). U mom pisanju ima svega, mada najviše utjecaja imaju Guy Gavriel Kay, Clive Barker, H.P. Lovecraft i Robert E. Howard, Haruki Murakami, Ivo Andrić i brojni drugi. Neobičan spoj, znam, ali tako je.

Osim pisanja priča s elementima horora, fantastike i erotike, ovdje možete pročitati i poneko mišljenje o knjigama koje sam pročitao i filmovima i serijama koje sam pogledao. Radio sam sa portalima:

amazonke.com

fak.hr

hororvizija.net

filmofil.ba

Trenutno sam saradnik na fantasticnivodic.com, sajtu udruženja Autostoperski vodič kroz fantastiku, gdje je sjajna ekipa kojoj sam zahvalan i dužan za brojna moja pisanja. Priče su mi objavljene u Istrakonskoj zbirci za 2018. “Greške u koracima”, Sablaznim pričama (do trena pisanja ovog teksta sam časopis se još uvijek nije pojavio), Marsonicu 13 i Refesticonu “Trium reginarum”.