O autoru

Dragi čitatelji,

dobrodošli na stranicu koja je nastala kao produžetak bloga. Zašto Iluzije i snovi, sigurno se pitate? Odgovor je vrlo jednostavan. Auto je ljubitelj grupe Poets of the Fall, a njihova pjesma Illusion and dreams mu je jedna od dražih. Na kraju, šta su pisanja jednog pisca nego iluzije i snovi rođeni u njegovom umu, pretočeni u riječi mastiljavom tintom i perom?

Šta reći o autoru? Rođen i odrastao u Sarajevu, u kojem živi i radi. Za razliku od većine drugih autora, ne piše otkako zna za sebe, ali se sjeća da je stripove koristio umjesto slikovnice. Ima nekoliko objavljenih priča po regionalnim časopisima, tekstove o filmovima na nekoliko portala, a trenutno se sprema za roman prvjenac. Voli pisati o svemu što mu zagolica maštu i probudi inspiraciju i ne voli se sputavati žanrovskim granicama.

Neki od omiljenih pisaca su mu Guy Gavriel Kay, Clive Barker, Haruki Murakami, Ivo Andrić. Voli čitati sve što mu padne pod ruku i što mu pokrene vijuge.

Portali na kojima se mogu naći tekstovi:

amazonke.com

fak.hr

hororvizija.net

filmofil.ba

Trenutno je jedan od urednika u udruženju Autostoperski vodič kroz fantastiku čijoj je ekipi zahvalan jer su mu pomogli u oblikovanju njegovog pisanja.

Nadamo se da ćete uživati u čitanju.